Three Messages from The Lord :)

Arriving back in Melb! Another stage of journey!

Kmrn ini ada mampir 2 hari semalem di Spore, meeting my twin best-friends Pipi & Tata, so glad to meet them! Pipi has got a very cute lil baby named Matthew πŸ™‚ Missing them already now…

He is speaking πŸ™‚

What I want to share in this entry this time, is the ‘three messages’ I received from God,Β one eachΒ day,Β from Sunday Jan 10th-Tuesday Jan 12nd. Please note, when I say “God’s speaking”Β that doesn’t mean it always happen in supernatural ways. I say ‘not always happen’ meaning sometimes it does happen in supernatural ways. But as I grow into a more mature Christian, I can feel that God speaks through a much more natural circumstances, everyday, mostly from His own Words in Bible. His Holy Spirit teaches me to be more sensitive to listenΒ and to pay attention toΒ what’s inΒ God’s heart. And thank God for His HolyΒ SpiritΒ in every believers, indeed!Β 

First Message.

I may not be able to share the complete detail with you, but to cut it short, I & my bf is planning to go back for good to Indo in the middle of this year. We will ‘once again’ face the uncertainties, and uncertainties are mostly unpleasant to our journey, but in God’s eyes it is “good”, because it can exercise our faith, to bring it to the next deeper level, to move us out from our comfort zone and discover what we can achieve more in the grace of our God the impossible!

On last Sunday, I was ministering as a singer in my church in Jakarta (TCT), and ‘odd enough’, all of sudden I felt this fear in my heart thinking over how we have to start all over again and leaving what we see as ‘good’ in Melbourne (for ‘the best’ in Jakarta…).. Kebayang ga sih, aneh banget lg pelayanan, lagi nyanyi tapi tiba2 bisa disisipi sama rasa takut! (Lagi pelayanan pun ga kebal ma temptations loh, inget ga pas Yesus dicobai di padang gurun pdhl sblmnya jg br aja dibaptis dan dinyatakan oleh Allah sbg “Anak-Ku yg berkenan di hadapanKu”…)

Trs ya aku langsung dlm hati mnt tolong ke Tuhan, aku gamau ada takut dlm hatiku ini, plus lg pelayanan pula! N habis itu dtglah pertolongan Tuhan yg ajaib lwt firmanNya.. ga sampe brp detik kemudian, Kak Sheilry WL minggu itu bacaiin lengkap Psalms 121 !

“I lift up my eyes to the mountains – where does my help come from?

My help comes from the Lord,

The Maker of Heaven and earth.

He will not let your foot slip – He who watches over you will not slumber;

Indeed, He who watches over Israel will neither slumber nor sleep.

The Lord watches over you – The Lord is your shade at your right hand;

The sun will not harm you by day, nor the moon by night.

The Lord will keep you from all harm – He will watch over your life;

The Lord will watch over your coming and going

Both now and forever more”

Dan ga berapa lama K. Sheirly nyanyiin lagu ciptaannya yg br dibuat malam seblmnya, diambil dr Roma 4 ttg Abraham yg sekalipun tdk ada dasar utk berharap, dia tetap percaya akan janji Tuhan, bahwa Tuhan berkuasa utk memberikan apa yg Dia janjikan despite of the facts we see in reality! (Abraham saat itu udah umur 100 tahun dan Sara udah ga bisa melahirkan lagi).

“Against all hope, Abraham in hope believed and so became the father of many nations,

just as it had been said to him, ‘so shall your offspring be’.

Without weakening in his faith, he faced the fact that his body was as good as dead – since he was about a hundred years old- and that Sarah’s womb was also dead.

Yet he did not waver through unbelief regarding the promise of God,

but was strengthened in his faith and gave glory to God,

being fully persuaded that God has power to do what He had promised”

~ Romans 4:18-21 ~

Bener2 aku terima janji Tuhan itu dengan iman dan sungguh2 banget! Tuhan sungguh Allah yg mengerti isi hatiku! Hari itu aku dikuatin banget lwt worship session di TCT, n bener2 realize the power of worship and praise in God’s presence. Pas malemnya aku renungin lagi n nanya Tuhan mksdnya “The sun will not harm you by day, nor the moon by night”, I get another wonderful revelation. Itu berarti God’s protection is 24 hours-7 days-ANYTIME!!! Dashyattt πŸ˜‰

Β 

Second Message.

Ini dptnya pas aku di dlm pesawat besoknya pas mau ke Spore, tiba2 banget, tp sampe touched the deepest of my heart and I cried in an instant, pdhl sebelum pesawa take-off nih hehehe.. ada hubungannya ma conversation that I just had with my dad before I left, intinya he asked me to chooseΒ  for theΒ best even though it cost more expensive than the other options (menyangkut sesuatu yg bs dinilai secara materi). Nah pas di pswt itu, tiba2 aja Roh Kudus ngmg gini,

“Kalo papimu aja mau kasih kamu yg terbaik, terlebih lagi Bapa di Sorga akan ksh kamu semuanya yg terbaik buat kamu menurut hikmahNya”

Bener2 deh itu Roh Kudus banget, aku ga tahan sampe nangis jdnya… trs pas malemnya aku renungin lagi, aku dpt ayat ini di Matthew 7:7-11

“ASK and it will be given to you; SEEK and you will find; KNOCK and the door will be opened to you.

For everyone who asks RECEIVES; those who seek FIND; and to those who knock, THE DOOR WILL BE OPENED”

“Which of you, if your son asks for bread, will give him a stone? Or if he asks for a fish, will give him a snake?

If you, then, though you are evil, know how to give good gifts to your children,

how much more will your Father in heaven give good gifts to those who ask Him!”

Β 

Third Message.

Ini juga bikin aku nangis pas denger Roh Kudus ngmg gini. Sehari sblmnya itu Tata ada sharing soal dia yg nunggu PR Spore udah 6 bulan msh blm ada kabarnya. Dia jd bingung mau plan ke dpnnya gmn krn mrk rncn mau having baby this year n juga lg saving buat buying house. Aku blg bantu dia dlm doa jg n percaya aja deh pokoknya wktnya Tuhan yg sempurna. Dia jg udah blg takut ini itu soalnya peraturan dpt PR di Spore skrg ini udah lbh ketat drpd sblmnya.

Nah taunya pas malem dia pulang ke rmhnya itu suaminya br ksh tau kl mrk udah dpt surat yg ksh tau mrk dpt PR-nyaaa!!! Tata ksh tau pas kita kmrn ketemuan lagi smbl dinner, n aku kaget n seneng banget donk tentunya!

Tiba2 (aku msh inget nih detailnya), pas aku mau meraih sedotan di dlm gelas buat minum, tiba2 aja ada suara dlm hati aku blg gini,

Kamu pikir Tata bisa dpt PR-nya pas kamu lagi ada disini juga (di spore) itu kebetulan? Itu tanda buat kamu kl tidak ada yg mustahil bagi Tuhan!

WOWW!!!

Aku langsung blg ke Tata, “ta brsn Roh Kudus ngmg gini”, trs pas abis aku blg yg sama persis aku denger itu, kita berdua jd pengen nangis!

Akhirnya kita berdua beneran nangis di restoran itu! Hahahahaha… bener2 deh jamahan Roh Kudus tuh keren banget ga terbatas oleh apapun jg! Terharu banget deh pokoknya.. malemnya aku renungin lg, aku dpt dua ayat ini:

“Everything is possible for one who believes” – Mark 9:23

“All things are possible with God” – Mark 10:27

Β 

AMAZINGΒ deh!! Three messages yg aku dpt three days in a row kl dirangkum jdnya:

1. Just believe in God’s words! He shall protect your ways and from any harms

2. Ask and you will receive, the Father God will always give the best for you!

3. Nothing is impossible with God, nothing is impossible for those who believe!

Β 

Thank You so much Lord for Your assurance! Sekalipun tdk ada dasar utk berharap aku tetap punya satu dasar dimana aku bisa dengan teguh berpijak: di atas dasar firmanMu! Krn Engkau Allah yg berjanji adlh Allah yg hidup dan setia

GBU my friends πŸ™‚

Advertisements

Share your experience in the comments box below :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s